2010. január 4., hétfő

Grillázs-recepttel

Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor és 10dkg apróra vágott dió.

Én így csináltam: felolvasztottam a cukrot egy teflon serpenyőben, nem mértem le mennyit és amikor már szép barna volt hozzákevertem jó sok diót. Lustaságból nem is vágtam apróra és nem is mértem, mert azt szerettem volna, ha csak kevés karamell jusson a dióra, és persze nem is kell spórolnunk a dióval, mert az idén is rengeteg termett az udvarunkban, adtunk is már el belőle. A végén egy olajozott szilikon lapra borítottam, kicsit ellapítottam és amikor kihűlt csak széttördeltem. Nagyon finom és nagyon hizlaló... szerintem a kristálycukor helyett érdemes kipróbálni barna cukorral vagy nádcukorral is.
Itt a környékünkön pár idős néni gyönyörű grillázstortákat készít, az esküvőnkön is volt jó pár anno..:)