2008. október 8., szerda

Érik a gesztenye


Nálunk elkezdődött a gesztenyeszezon:) Egyszerűen imádjuk sütve-főzve és most már Nimród is lelkesen eszi ( a főzelékébe teszek mindig egy-egy adagot). A fagyasztóba is teszünk sk. gesztenyepürét, amit nem lehet összehasonlítani a boltival, igaz rendesen meg kell dolgozni érte :))

8 megjegyzés:

mammka írta...

Ez igen!Van szelídgesztenyétek??
feltettem a blogomra a régen megígért receptet Neked.

FOLTOSVIRÁG írta...

Ez nagyon tuti!
Jól tudom,hogy a vadgesztenyével nem lehet semmit se kezdeni?Na jó azon kívül hogy a gyerkőcök különféle bábukat mi egymást csinálnak vagy csináltatnak belőle?

Szera írta...

Gesztenyék, Zala... egyszer próbálkoztunk egy fát ültetni, ill. el is ültettük, de sajnos nem bírta az itteni "klímát"...

Szömörce írta...

Hát igen, Zala egyik jellegzetessége a szelídgesztenye :) Nekünk több fánk is van a szőlőhegyünkön.
Vadgesztenyével csak dekorálni és játszani lehet

kastanie írta...

nagyon hangulatos! sógornőm szüleinek zalai szőlőhegyén is van egy óriási fa, már csak látványnak is gyönyörű, akárcsak a környék

martimez írta...

Több gesztenyefánk is van Zalaszentgróton,de sem elkészíteni nem sikerült,de még a betakarítás is kifogott rajtunk!A férjem betette tepsin a sütőben,persze én vakargattam le a robbanás nyomait liszt formájában...Kesztyűben is alig tudom megfogni!

Szömörce írta...

A fondort mi sem fogjuk meg, hanem kitapossuk a gesztenyét belőle. Sütés előtt be kell áztatni és be kell metszeni a gesztenyét,

martimez írta...

Köszi,így én is próbáltam,azt gondoltam van erre valami trükkötök is .